Rendőrségi évértékelő


2017.02.16.


Kiválóra értékelte az országos rendőrfőkapitány a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság elmúlt évi munkáját. A bűncselekmények száma 2016-ban közel 32 százalékkal csökkent, a nyomozási eredményesség pedig meghaladta a 63 százalékot. Mindez jó hatással van a lakosság szubjektív biztonságérzetére is.


A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság elmúlt évi munkájáról tartott sajtótájékoztatót Farkas József dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány. Kiemelte, hogy a bűncselekmények száma 2016-ban közel 32 százalékkal csökkent, a nyomozási eredményesség pedig meghaladta a 63 százalékot. Ezzel a megye az erősen fertőzött kategóriából átkerült a közepesen fertőzött kategóriába. A megyében végzett önkormányzati felmérés alapján a rendőrség iránti bizalom az ötös skálán meghaladta a négyes értékelést. Tavaly a rablások száma közel 38 százalékkal csökkent, 35 esetet regisztráltak. Az emberölés csökkenő tendenciája megtört, de a tíz esetből mind a tízet felderítették. A lopások száma is csökkent, a 4400 eset nyomozási eredményessége megközelíti a 40 százalékot.

További képekért kattintson a fotóra!

Lakásbetörésből közel 20 százalékkal volt kevesebb, 715 esetben. A közterületen elkövetett bűncselekmények esetében is csökkenő a tendencia, a felderítettség pedig közel 80 százalékos volt. A kábítószer kereskedelemmel kapcsolatos bűncselekmények száma stagnál, tavaly 23 alkalmat regisztráltak. A tulajdon elleni szabálysértések száma pedig közel 6 százalékkal csökkent. A személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek visszaszorításában sajnos nem történt előrelépés, számuk emelkedett, és tavaly hárommal többen, 29-en haltak meg az utakon.

 

KIVÁLÓ EREDMÉNYESSÉG

 

Farkas József dandártábornok kiemelte, hogy a megyei rendőr-főkapitányság szerdai évértékelő értekezletén elöljáróként Papp Károly altábornagy, országos rendőrfőkapitány vett részt, aki a megye rendőreinek munkáját kiválóra értékelte, kivételes tartománynak minősítette. Mindezt nem csak a statisztikák alapján mondta, hanem olyan objektív felmérések eredményeinek figyelembevételével, amelyek a lakossági véleményeket is tartalmazza.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a rendőrség kiemelt feladata a bűnmegelőzés és a baleset-megelőzés is. Mindkét területen nemzetközi, országos és helyi programok segítségével dolgoznak. Az elmúlt évben a megyei rendőrök ideiglenes csapatszolgálati százada a déli határszakaszon is helytállt a migrációs nyomás feltartóztatásában. Emellett részt vesznek a határvadász toborzásban is, jelenleg hat osztályban 171 jelölt végzi tanulmányait.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)

« vissza

TOP24
Legfrissebb hírek videóval
Programajánló
Városi cégeink


További hírek ebben a kategóriában

Hírek csütörtökön két percben

A Nyíregyházi Televízió híreinek képes összefoglalója.

Állatpark: nem érdemes húsvétig várni!

Csupa izgalmas és érdekes látnivalóval várja az érdeklődőket az állatpark.

Tiszta vizet - nemcsak a pohárba!

A Víz Világnapja alkalmából rendeztek konferenciát a Megyeházán.

Női konferencia a bérkülönbségek felszámolásáért

A nők és férfiak közötti bérkülönbségről tartott konferenciát a MaSzSz Női Tagozata.

Lengyel-magyar két jó barát

Lengyel - magyar két jó barát címmel rendezett játékos csapatversenyt a Bem József Általános Iskola.

Kátyúba futott

A tulajdonos a bizonyítás érdekében a rendőrök segítségét kérte.

Ezt olvasta már?
X
Hírek csütörtökön két percben
A Nyíregyházi Televízió híreinek képes összefoglalója.
Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Impresszum Írjon nekünk
© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!