Megosztás a Facebook-hoz Megosztás a Twitter-hez Megosztés a Google Reader-hez
Link küldése Link küldése Link küldése Link küldése


Örökbe fogadták a jegesmedvét


2013.03.08.


Örökbe fogadták a Nyíregyházi Állatpark egyik jegesmedvéjét. Az Electrolux nyíregyházi hűtőgépgyára vállalta fel az örökbefogadó szülő szerepét, így Ootek egy éven át az ő gondoskodásuk alatt áll. A hím jegesmedvéhez hamarosan egy nőstény érkezik, a sóstói kertben azt remélik: jövőre kis jegesmedve születhet az állatparkban.


Békésen pihent a kifutóban Ootek, a Nyíregyházi Állatpark jegesmedvéje. Nem is gondolta, hogy különös nap virradt rá: örökbefogadó szülőt kap. Halat adtak neki, úgy csalogatták a kifutó széléhez, hogy ő is részt vegyen a szertartáson, amikor megtörténik a hivatalos örökbefogadás.
Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója és Karácsonyi Gyula, az Electrolux Lehel Kft. nyíregyházi hűtőgépgyárának igazgatója közösen leplezte le a táblát, amely azt jelzi: Ooteket, a sóstói kert jegesmedvéjét az Electrolux nyíregyházi hűtőgépgyára örökbe fogadta.
A Nyíregyházi Állatpark igazgatója azt mondta: minden örökbefogadás öröm az állatpark számára, mert azt jelzi, hogy olyan állatokat tartanak, amelyeket érdemes örökbe fogadni. Az pedig különleges, hogy a város egyik meghatározó üzeme döntött úgy, hogy kiválaszt örökbefogadásra egy állatot. Az Electrolux nyíregyházi hűtőgépgyára egy éven át gondoskodik a jegesmedvéről, biztosítja a tartásához szükséges költségeket.
Karácsonyi Gyula, az Electrolux Lehel Kft. nyíregyházi hűtőgépgyárának igazgatója elmondta: a cég társadalmi felelősségvállalás programja keretében támogatják a Nyíregyházi Állatparkot, s egy hűtőgépgyár számára nem volt kérdéses, hogy a jegesmedvét választották.
Ootek, az állatpark idősebb jegesmedvéje Kanadában született, aztán Írországba került, a belfasti állatkertből hozták Sóstóra. Európa egyik legszebb jegesmedvéjének tartják. A medve most egy fiatalabb hím társával osztozik a kifutón, de nemsokára feleséget kap. A Nyíregyházi Állatparkban azt remélik: jövőre kis jegesmedve születhet.« vissza
TOP24
Legfrissebb hírek videóval
Programajánló
Városi cégeink


További hírek ebben a kategóriában

Advent fényei Nyíregyházán

Advent első vasárnapján felkapcsolták a belváros ünnepi fényei és meggyújtották az első gyertyát.

Nyíregyházi adventi hangulatok a magasból

Fellobbant a láng az első adventi gyertyán vasárnap délután a Kossuth téren.

Átadták a Buczkó Atanáz Közösségi és Zarándokházat

A zarándokház 35 fő részére nyújt szálláslehetőséget, de igény esetén étkezésük is biztosítható.

Adventi lázban Oros

A nyíregyházi városrész lakóit is színes programok várják az adventi időszakban.

Szerfüggő vagyok, segíteni akarok

Bálint már 8 éve, hogy nem nyúlt se droghoz, se alkoholhoz.

Modern sportcentrum épül a volt NYVSC pályán

Erről kérdeztük dr. Kovács Ferenc polgármestert.

Ezt olvasta már?
X
Adventi Forgatag – Vár a nyíregyházi belváros!
Idén is ünnepi hangulat és színes programkavalkád várja a nyíregyháziakat.
Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!