Nőtt a vendégéjszakák száma Nyíregyházán


2017.03.18.


A szabolcsi megyeszékhelyet az elmúlt évben főként belföldről keresték fel, de egyre többen töltenek el néhány napot itt a szomszédos országokból, Szlovákiából, Ukrajnából, Romániából, Lengyelországból is. A szakmában Nyíregyházát a turisztikailag a feltörekvő települések között tartják számon. Igazi robbanás a vendégéjszakák számában itt csak a közelmúltban kezdődött el. Nyíregyházán főként az Állatpark és a Nemzeti Gyógyhely minősítést is elnyert Sóstógyógyfürdő vonzza az üdülni vágyókat.


Az egyik nyíregyházi négycsillagos szálloda minden igényt kielégítő körülményeivel fogadja a városba érkező turistákat. A közelmúltban felújított belvárosi hotel népszerű azok körében is, akik üzleti céllal érkeznek a szabolcsi megyeszékhelyre. Az elmúlt esztendőben sokan már belföldről foglaltak szobát azért, hogy felfedezzék Nyíregyháza nevezetességeit.

Baksa Szabolcs, a Hotel Central recepciósa elmondta, hozzájuk a legtöbben külföldről érkeznek, de a belföldi turizmus is fellendült. Hozzátette, a legtöbben az Állatparkot keresik fel.

 

Nyíregyháza az év 365 napján élményt nyújt

 

Nyíregyháza abból a szempontból szerencsés helyzetben van, hogy a vendégforgalom nagy része Sóstógyógyfürdőn összpontosul. Itt két olyan attrakció is található, amely az év 365 napján fogadja a vendégeket. Az Európa-szerte híres Nyíregyházi Állatparktól néhány perces sétával elérhető az Aqarius Élményfürdő, ahol nem csak kikapcsolódhatnak, hanem a gyógyászati részlegben 21. századi körülmények között gyógyulhatnak is a kikapcsolódni vágyók. Szezonálisan a Sóstói Múzeumfalu és a termelői piac is kínál színvonalas elfoglaltságot az ide érkezőknek.

Mogyorós Judit, turizmus szakértő, a Nyírség Turizmusáért Egyesület elnöke kifejtette, most már oda fejlődött a város turizmusa, hogy nyári időszakban szálláshely kínálat hiány lép fel, azaz további szálláshelyekre lenne szükség. Hozzátette, ez azért is érdekes, mert a magánszálláshelyek nagy számban megnőttek és nagyon jó minőségben. Mogyorós Judit elmondta, a belváros turisztikai kínálata is jelentősen szélesedik, hiszen a klasszikus múzeumi kínálat interaktív kiállítással egészül ki, a színházban pedig nem csak színdarabokat lehet látni, hanem előre bejelentett csoportoknak kulisszajárás is igényelhető.

 

Kirándulók és gyógyulni vágyók

 

Nyíregyháza széles, több korosztályt megszólító kínálattal várja az ide érkezőket az év bármely szakában. A turisztikai szakemberek már javában készülnek az idei szezonra. A szomszédos országokban már bemutatták a város attrakcióit, a nagy nyári dömping előtt pedig iskolás csoportokat várnak egy-két napos városlátogatásra.

ME.

« vissza

TOP24
Legfrissebb hírek videóval
Programajánló
Városi cégeink


További hírek ebben a kategóriában

Kicsi séfek Nyíregyházán

Fontos, hogy a fiatalok is megszeressék a változatos és egészséges étkezést.

A piloxing az új õrület

Egyre újabb kifejezésekkel lehet találkozni a „Mozdulj Nyíregyháza!” programsorozatában.

Friss, finom falatok a Búza térről

A helyi termelők ezen a héten is legszebb áruikat "dobták piacra".

Virtuális űrutazás a Vécseyben

A diákok interaktív előadás során ismerkedhettek meg a csillagászat és az űrkutatás eredményeivel.

II. Magbörze Sóstón

Gyermekkorát éli a Sóstói Múzeumfalu Magbörze rendezvénye, mely 2017-re programsorozattá fejlődött.

Nyíregyháza és a Nyírség is bemutatkozott az Utazás kiállításon

A turisztikai seregszemlén 23 országból több mint 300 kiállító kínálatából válogathattak a látogatók

Ezt olvasta már?
X
Válogatott játékosok!
Több nyíregyházi játékos is ott van a magyar női röplabda válogatott keretében
Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Impresszum Írjon nekünk
© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!