Miklósa Erika New York után most Nyíregyházán


2017.01.29.


Ausztráliát kivéve valamennyi kontinensen fellépett már, s elkápráztatta közönségét. Így volt ez a napokban Nyíregyházán is, ahol a Filharmónia Magyarország bérletes hangversenyén zsúfolásig megtelt nézőtér előtt lépett fel a Liszt Ferenc Kamarazenekarral együtt.


Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas művészünk New York, Párizs, London, Milánó színpadai mellett nagyon szívesen gondol arra a turnéra, aminek során az összes olasz kisvárosban énekelt. Az eltelt évek alatt partnere volt a legismertebbek közül például Plácido Domingo vagy José Carreras is. A neve összekapcsolódott A varázsfuvolából az Éj királynő áriájával, amit az operairodalom legnehezebb, legnagyobb fekvéseket használó koloratúrszoprán áriájaként tartanak számon. Példátlanul sokszor: ötszáz alkalommal adta elő a Metropolitantől a Scaláig. Arra a kérdésemre, lehet-e ezt ennyi idő után is élvezettel énekelni, nevetve válaszolt.

Ősszel Japánban lép fel

– Nem tudom, mert 2015 nyarán abba hagytam. Most a Traviata a kedvencem. A kislányom, Bíborka 2015 márciusában született, azóta nagyon keveset voltam külföldön, s nem is igazán hiányzik. Most vettem észre, milyen jó itthon lenni! Ősszel megyek majd Japánba, utána Bostonba. Magyarországon meglepően sok a felkérésem, több mint külföldön; minden második nap éneklek koncerteken vagy az Operaházban. Játszom itt egyebek mellett a Traviatában, a Lammermoori Luciában, a Hunyadi Lászlóban és a Bánk bánban. Kemény rockot kivéve, amit nem is vállalnék, minden műfajban kipróbáltam már magam.

Szerelmi mámor zenében s az életben

A mostani fellépésük egy országos turné első állomása volt. Művészünk izgalommal várta a nyíregyházi fellépést, ugyanis nagyon nehéz az itt előadott darab. Ő az est második részében lépett színre: Händel Szerelmi mámorát adták elő a zenekarral. Ez az érzelmi izzás az életében is létezik: jóllehet mostani férjével mínusz 110 fokban ismerkedtek meg New Yorkban egy hidegterápián, szerelmük azóta is „minimum plusz 120 fokon ég”. A párja a koncert idején a kislányukra vigyázott a Bakonyban lévő otthonukban. Bár javában dúl az influenzajárvány, nem tart tőle, mert mint mondta, helyes táplálkozással és sok mozgással elkerülhető. Ez utóbbiban nincs hiánya, hiszen külföldön is indult már versenyszerűen maratoni futóversenyen. Most a kislánya miatt csak amatőrként gyakorolja ezt a sportágat. A napi tíz- tizenkét kilométert nem hagyja ki így sem. Ha mégis környékezi a baj, a régi jó módszerekhez folyamodik: fokhagyma mézzel, vitamin… Ilyetén problémának azonban nyomát sem érezte az itteni közönség, aki elbűvölten hallgatta csalogányhangú világsztárunkat.

(Szerző: Sz. Kántor Éva)

« vissza

TOP24
Legfrissebb hírek videóval
Programajánló
Városi cégeink


További hírek ebben a kategóriában

Kitüntetést kapott Vavrinecz András népzenész

Martin György-díjban részesült Vavrinecz András, a Nyíregyházi Egyetem művésztanára.

A Szent Atanáz Főiskola könyvtára értékeit mutatták be

Az érdeklődők az intézmény régi kézirat- és nyomtatványgyűjteményével ismerkedhettek meg.

Bemutatkozott a Vörös Postakocsi

A Városi Galériában mutatták be a Vörös Postakocsi irodalmi, művészeti folyóirat új lapszámát.

Érdemes Művész lett dr. Bubnó Tamás

A művész a nyíregyházi Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola docense.

Liszt Ferenc-díjas lett Szabó Soma!

A Nyíregyházi Cantemus Kórus művészeti vezetője, karnagya a Vigadóban vette át a kitüntetést.

Bal József mesés lovagi tornát rendez

Janik László bábjátéknak íródott Sárkányölő Krisztián című mesejátéka alapján készül az előadás.

Ezt olvasta már?
X
Női konferencia a bérkülönbségek felszámolásáért
A nők és férfiak közötti bérkülönbségről tartott konferenciát a MaSzSz Női Tagozata.
Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Impresszum Írjon nekünk
© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!