Megosztás a Facebook-hoz Megosztás a Twitter-hez Megosztés a Google Reader-hez
Link küldése Link küldése Link küldése


Majális


2013.05.01.


Május elsején színes programokkal várta a látogatókat a Sóstói Múzeumfalu. Megelevenedtek a népi hagyományok, de különböző foglalkozásokon is részt vehettek kicsik és nagyok. Emellett persze Nyíregyháza több városrészében is rendeztek majálist.


A Sóstói Múzeumfalu programsorozatát a Nyírség Táncegyüttes nyitotta meg néptánccal és májusfaállítással. Demarcsek György a Nyírség Táncegyesület elnöke elmondta, milyen hagyományokhoz nyúlik vissza eme díszes fa felállítása május elsején.
A Sóstói Múzeumfaluban senki sem unatkozott, hiszen volt retro divatbemutató, családi ügyességi vetélkedő, bűvészshow, színpadra lépett a Gombóc Együttes és különböző népi mesterségeket is kipróbálhattak a gyerekek, akik nagyon élvezték a rendezvényt.
Ezen a napon megnyitotta kapuit a Krúdy-terasz. Mindennapos nyitva tartással május 15-étől várja vendégeit az étterem, ahol hamarosan élő zene fogja szórakoztatni a közönséget.
Sóstófürdőn, a Nyilas Fogadóban civil szervezetek készültek érdekesebbnél érdekesebb programokkal. Mesefigurák táncoltak, de volt arcfestés, rajzverseny, ügyességi játékok a THG Kft. közreműködésével és élő zenés koncert is. A látogatókat hagyományos ételekkel várták.
Ünnepeltek a Bujtosi Városligetben is a kicsik és nagyok. A gyerekek a vidámparkot élvezték a legjobban, lovagolhattak, ugrálhattak és a körhinta sem hiányozhatott.
Főtt a gulyásleves a bográcsban Mandabokorban is. De a fő attrakció itt is a májusfaállítás volt. Színpadra lépett az Igrice Táncegyüttes, este pedig élő rockkoncertet hallhattak az érdeklődők.« vissza
Városi cégeink


További hírek ebben a kategóriában

Nyíregyházi tűzoltók mentettek az autópályán

Egy ukrán rendszámú villamos kábeleket szállító zárt kisteherautó karambolozott.

Éjszaka lecsapott a vihar Nyíregyházára is

Bakos Nátán fotója örökítette meg a város feletti viharfelhőt és a látványos fényjelenséget.

Hová lett a majdnem 300 millió forint? – kérdés Mikó Dánielhez

Mikó Dániel számoljon el azonnal a nyíregyházi lakosok által rábízott csaknem 300 millió forinttal.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

Interjú dr. Kovács Ferenc polgármesterrel.

Ikonkiállítással nyílt meg az egyházzenei fesztivál

A következő napokban a bizánci zene kerül középpontba.

25 éves az Egészségügyi Kar

A jubileum tiszteletére ünnepi tanácsülést rendeztek Nyíregyházán.

Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!