Megosztás a Facebook-hoz Megosztás a Twitter-hez Megosztés a Google Reader-hez
Link küldése Link küldése Link küldése


Lakhatási támogatás


2013.10.02.


Az elmúlt egy évben már több mint ezren vették igénybe a lakhatási támogatást. A Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatási államtitkára azt mondta: elsősorban azoknak a lakbérét és rezsiköltségét támogatják, akiknek a munkahelye száz kilométernél messzebb van lakóhelyüktől, vagy naponta több mint öt órát kell utazással eltölteniük. Az érdeklődők nagy része Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében igényli a támogatást.


Októbertől adható lakhatási támogatás a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból az álláskeresők munkaerőpiaci helyzetének javulása és az elhelyezkedési esélyek növelése érdekében. Az álláskeresők így olyan munkalehetőséget is elfogadhatnak, amely adott esetben az állandó lakóhelyüktől távol található. A támogatás az albérleti és a közüzemi díjjal kapcsolatos kiadásokra használható fel.
Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár azt mondta, az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatják, hogy egyre többen élnek ezzel a lehetőséggel. Az elmúlt hónapokban több módosítást is bevezettek a rendszerbe, így még kedvezőbb feltételeket kínál a munkavállalóknak.
A lakhatási támogatás vissza nem térítendő támogatás, amely egy személyre az első hat hónapban havi 100 ezer, a második hat hónapban a 60 ezer, a harmadik hat hónapban pedig 40 ezer forint lehet. Az elmúlt egy év alatt több mint ezren nyújtottak be támogatási kérelmet; a legtöbbet Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod megyéből.« vissza
Városi cégeink


További hírek ebben a kategóriában

Pályázati felhívás

A pályázat benyújtásának határideje: 2015. április 30.

Élettörténetek Nyíregyházán

Pályázati felhívás nyíregyházi időskorúak számára.

Hogyan készítsünk különleges húsvéti tojást fillérekből?

Pár lépésben elkészítheted a tökéletes tojást a legények örömére.

Örvendj szántóföld! – Lengyel tárlat a Múzeumfaluban

A kiállítás a tavaszvárásról szól, annak népi- és vallási motívumait bemutatva.

Fától tisztították meg a 4-est

Az Újfehértónál az útra dőlt fa mindkét forgalmi sávot elzárta.

Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!