Megosztás a Facebook-hoz Megosztás a Twitter-hez Megosztés a Google Reader-hez
Link küldése Link küldése Link küldése


Lakhatási támogatás


2013.10.02.


Az elmúlt egy évben már több mint ezren vették igénybe a lakhatási támogatást. A Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatási államtitkára azt mondta: elsősorban azoknak a lakbérét és rezsiköltségét támogatják, akiknek a munkahelye száz kilométernél messzebb van lakóhelyüktől, vagy naponta több mint öt órát kell utazással eltölteniük. Az érdeklődők nagy része Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében igényli a támogatást.


Októbertől adható lakhatási támogatás a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból az álláskeresők munkaerőpiaci helyzetének javulása és az elhelyezkedési esélyek növelése érdekében. Az álláskeresők így olyan munkalehetőséget is elfogadhatnak, amely adott esetben az állandó lakóhelyüktől távol található. A támogatás az albérleti és a közüzemi díjjal kapcsolatos kiadásokra használható fel.
Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár azt mondta, az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatják, hogy egyre többen élnek ezzel a lehetőséggel. Az elmúlt hónapokban több módosítást is bevezettek a rendszerbe, így még kedvezőbb feltételeket kínál a munkavállalóknak.
A lakhatási támogatás vissza nem térítendő támogatás, amely egy személyre az első hat hónapban havi 100 ezer, a második hat hónapban a 60 ezer, a harmadik hat hónapban pedig 40 ezer forint lehet. Az elmúlt egy év alatt több mint ezren nyújtottak be támogatási kérelmet; a legtöbbet Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod megyéből.« vissza
Városi cégeink


További hírek ebben a kategóriában

Könyvtárosok Világnapja

Ünnepi ülést rendezett a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Megyei Szervezete.

Karbantartás miatt zárva

Az élményfürdő szombattól, a fürdőház wellness részlege pedig péntektől várja újra a vendégeket.

Kisbusz koccant a Korányin

Egy kisbusz a védett útvonalon haladó autó elé kanyarodott, amikor összeütköztek.

Buszmegállón töltötte ki a dühét

A rongáló a kárt megtéríti.

Nőtt a forgalomba helyezett gépjárművek száma

A forgalomból kivont autók száma is csökken.

Új gyorsétterem Nyíregyházán – Megnyílt a Burger King

A beruházás értéke 300 millió forint, és több mint két tucat új munkahelyet teremtenek a városban.

Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!