Rendezvénynaptár
 
Programajánló

Időjárás

Időjárás-előrejelzés

Csütörtökön reggel még többfelé, napközben egyre inkább keleten valószínű további eső, zápor, zivatar. Szeles időre készülhetünk. A Nyugat-Dunántúlon 18-22, az Alföldön 25-28°C várható a legmelegebb órákban.

Péntekre már elvonul a hidegfront, országszerte több órára kisüt a Nap, és a légmozgás is mérséklődik. Hajnalban a front mögött ismét hűvös lesz, délutánra pedig a legtöbb helyen 25 fok köré melegszik a levegő.

Szombaton a változóan felhős ég mellett, több órára is kisüt a Nap, majd nyugat felől ismét számíthatunk esőre, záporra. A légmozgás általában gyenge lesz, a hőmérséklet északnyugaton 21-24, az Alföldön 27-28°C-ig emelkedik.

Forrás: idokep.hu


Borús hétvége     Hajnali fagyok
Megnövekszik a felhőzet   Szárazabb idő várható  
Ma Beatrix, Erna napja van.
Első kézből
Deviszont »
De sokan és sokszor mondták azt iskolában vagy egyebütt, hogy vagy de, vagy viszont. A kettő együtt nem jó! A kifogásnak volt némi szakirodalmi alapja, mivel a Nyelvművelő kéziszótár puszta szófecsérlésnek és kötőszóhalmozásnak tekinti, ugyanakkor megjegyzi, hogy a mindennapi beszédben meglehetősen gyakori a de és a viszont együttes használata. A Magyar nyelvhasználati szótár pedig úgy fogalmaz, hogy a de viszont használata gyakori a nyomatékosítás érdekében.
A templom a vallásos erkölcsiség védőbástyája »
110 évvel ezelőtt, 1904. augusztus 20-án szentelték fel a nyíregyházi római katolikusság új templomát. Szükség volt az 1814-re felépült régi templom elbontására, hiszen a 19-20. század fordulóján a katolikusok száma megközelítette a 6000 főt és a 900 főre méretezett templom már szűknek bizonyult a hívek befogadására.
Hirdesse Nyíregyházán első nagy királyunk emlékezetét... »
A megyeháza homlokzatának egyik fülkéjében államalapító István királyunkra tekinthetünk. Szabolcs vezér társaságában a szentté avatott uralkodó ünnepélyes díszben áll, fején korona, jobbjában az országalmát tartja, míg balja a kardja markolatán nyugszik. Kallós Ede alkotása 1897 óta éke az épületnek. Büszkélkedhetünk még egy István királyt ábrázoló szoborral: a főiskola parkjában 2001-ben leplezték le Nagy Lajos Imre szobrászművész alkotását.
Legfrissebb szám, olvassa online! »
Nyíregyházi Napló archívum »


 
Hírek
Városháza
Városinfo
Amennyiben kérdése, vagy észrevétele lenne üzenjen szerkesztőségünkbe!
Impresszum