tovább a nyiregyhaza.hu-ra
   
Rendezvénynaptár
 
Programajánló

Első kézből

Formát ölt az új VMKK... A terveknek megfelelően haladnak a VMKK rekonstrukciós munkálatai. A kulturális központ felújítását az év elején kezdték el, és még ebben az évben elkészül. A több mint 2 milliárdos KultúrSziget – Agóra Nyíregyháza programban 8 és fél ezer négyzetméter terület fejlesztése valósul meg, a Váci Mihály Kulturális Központ mellett a Kölyökvárat, a Városi Galériát, a Pál Gyula Termet és a Kodály Zoltán Általános Iskolát érinti.   Krúdy Sóstón... Blaha Lujza mellett Krúdy Gyula volt Sóstó másik híres vendége, akinek itt-tartózkodását emléktáblával örökítették meg. Kilencven évvel ezelőtt, 1924 nyarán töltött itt néhány hetet családjával a nagy írónk, a „Sóstó szerelmese”, ahogyan az a Svájci Lak falán található emléktáblán olvasható.   Sztárok a Múzeumfaluban... Gregor Bernadett, Kökényessy Ági, Oszter Alexandra, Gergely Róbert, Mikó István, Varga Miklós, hogy csak néhányat említsek azon sztárok közül, akiket a Sóstói Múzeumfalu színpadán láthatnak az érdeklődők a következő hetekben.
Nyíregyházi az egyik... Szabó Gabriella, a két nyíregyházi McDonalds éttermet üzemeltető üzletasszony idén elnyerte a hálózat legrangosabb szakmai díját, a nemzetközi Golden Arch Awardot, amellyel az étteremlánc a világ legjobb franchise átvevőit ismeri el. A díjat az Orlandóban kétévente megrendezett nemzetközi kongresszus előtti gálaünnepségen, 15 ezer résztvevő előtt Don Thompson, a McDonalds elnök-vezérigazgatója adta át.   Megkezdődött a bérletek... Megkezdődött a bérletek árusítása a Móricz Zsigmond Színház 2014/15-ös évadjára. A teátrumban 14 premiert terveznek az új színházi évre, ebből 5 ősbemutató lesz.   A nemzet csalogánya Sóstón... Sóstó minden időben vonzotta és vonzza a felüdülni, kikapcsolódni és szórakozni vágyókat.
A kaktusz virága a... A Jamaicai trombitás, a Ma kedvem volna valakihez és más remek Nádas Gábor–Szenes Iván dal csendül fel egyebek mellett vasárnap 20 óra 30 perctől a Szabadtéri Színpadon A kaktusz virága című zenés komédiában, melyben olyan sztárok lépnek színre, mint Xantus Barbara, Hujber Ferenc és Schlanger András.   A szigligeti tábor -... Az idén is több ezer gyermek nyaralásához járul hozzá Nyíregyháza önkormányzata a támogatott napközis táborokban, valamint a Szigligeti Gyermeküdülőben. A NYÍRVV Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévő szigligeti táborban, 11 turnusban mintegy ezer iskolás nyaralhat június közepétől. Arról, hogy milyen is valójában a tábor, egy résztvevő fiatal beszámolóját olvashatják.   Ragyogj cserkészliliom!... Száz évvel ezelőtt bontotta ki zászlaját Szabolcs vármegye és Nyíregyháza legelső cserkészcsapata. A 88. sz. Szabolcs cserkészcsapatnak az Evangélikus Főgimnázium adott otthont, alapítói a gimnázium tanárai voltak: dr. Leffler Béla, dr. Schárbert Ármin és Varga József.
Pintér Tibor áll a kör... Chopperek, tűzijáték, kivetítő, a magasban hatalmas karikához rögzített szereplő… Nem mindennapi látványelemekben és persze fülnek valókban gyönyörködhetnek mindazok, akik hétfőn 20 óra 30 perctől a Szabadtéri Színpadon megtekintik A kör című Edda musicalt a Sziget Színház előadásában.   Nyíregyházi delegáció... Dr. Kovács Ferenc polgármester vezetésével, delegáció látogatott Iserlohnba, Nyíregyháza német testvérvárosába. A látogatás apropója a 25. éves jubileumi testvérvárosi évforduló volt.   Huszár emlékek nyomában... A huszárok a legmagyarabb fegyvernem képviselői voltak. Az ő emléküket őrzi 1997 óta az Országzászló téren a Magyar huszár szobra, Györfi Sándor szobrászművész alkotása. A szobrot a Magyar Huszár Alapítvány állította közadakozásból.
Ma Lehel napja van.
Első kézből
Formát ölt az új VMKK »
A terveknek megfelelően haladnak a VMKK rekonstrukciós munkálatai. A kulturális központ felújítását az év elején kezdték el, és még ebben az évben elkészül. A több mint 2 milliárdos KultúrSziget – Agóra Nyíregyháza programban 8 és fél ezer négyzetméter terület fejlesztése valósul meg, a Váci Mihály Kulturális Központ mellett a Kölyökvárat, a Városi Galériát, a Pál Gyula Termet és a Kodály Zoltán Általános Iskolát érinti.
Krúdy Sóstón »
Blaha Lujza mellett Krúdy Gyula volt Sóstó másik híres vendége, akinek itt-tartózkodását emléktáblával örökítették meg. Kilencven évvel ezelőtt, 1924 nyarán töltött itt néhány hetet családjával a nagy írónk, a „Sóstó szerelmese”, ahogyan az a Svájci Lak falán található emléktáblán olvasható.
Sztárok a Múzeumfaluban »
Gregor Bernadett, Kökényessy Ági, Oszter Alexandra, Gergely Róbert, Mikó István, Varga Miklós, hogy csak néhányat említsek azon sztárok közül, akiket a Sóstói Múzeumfalu színpadán láthatnak az érdeklődők a következő hetekben.
Legfrissebb szám, olvassa online! »
Nyíregyházi Napló archívum »


 
Hírek
Városháza
Városinfo
Amennyiben kérdése, vagy észrevétele lenne üzenjen szerkesztőségünkbe!
Impresszum