Rendezvénynaptár
 
Programajánló

Első kézből

130 éves a Nyíregyházi... Május óta egy emléktábla hirdeti a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola és Gimnázium épületének Bethlen Gábor utcai falán, hogy „e helyen állt a nyíregyházi tűzoltóság laktanyája 1911–1958 között”.   A Raiffeisen a legnagyobb... Nyíregyháza legutóbbi közgyűlésén is napirenden volt a Raiffeisen Szolgáltató Központ működéséről szóló tájékoztató, ahol a képviselők elismerően szóltak a cég tevékenységéről. A beszámoló kapcsán volt vendége a Nyíregyházi Televízió Híregyháza műsorának Bosánszky Péter, az RB Szolgáltató Központ Kft. ügyvezetője.   Tanszercsomagot kapott... Tanszercsomagot kaptak a nyíregyházi alsó tagozatosok az önkormányzattól. A város képviselő-testülete a közelmúltban döntött arról, hogy a város kisiskolásai minden szeptemberben tanszertámogatásban részesüljenek.
A Dzsungeltől a Kertvárosig... Városunk vasúti sínjein túl, a nyugati határon húzódó Felső-pázsit szántóföldjein építették fel 1914 végére a háború sebesültjeinek ellátására a barakk-kórházat. 1920 után az elnéptelenedő barakkokba tanyai nincsteleneket és az elcsatolt országrészekből érkező menekülteket telepítettek.   Thuróczy Szabolcs Cannes... Európában, sőt a tengeren túl is egyre több olyan hely van, ahol színpadon vagy filmvásznon szerepelt már a Nyíregyházáról indult kiváló színész, Thuróczy Szabolcs.   Bede József lett... Szent István ünnepén Nyíregyháza önkormányzata is megemlékezést tartott a Kossuth téren. Az államalapítás és az új kenyér tiszteletére rendezett ünnepségen a történelmi egyházak képviselői megszentelték, megáldották az új kenyeret, majd az arra érdemesek átvették a kitüntetéseket és a díszpolgári címet. A megemlékezést a Móricz Zsigmond Színház művészeinek előadása, utcabál és tűzijáték zárta.
Deviszont... De sokan és sokszor mondták azt iskolában vagy egyebütt, hogy vagy de, vagy viszont. A kettő együtt nem jó! A kifogásnak volt némi szakirodalmi alapja, mivel a Nyelvművelő kéziszótár puszta szófecsérlésnek és kötőszóhalmozásnak tekinti, ugyanakkor megjegyzi, hogy a mindennapi beszédben meglehetősen gyakori a de és a viszont együttes használata. A Magyar nyelvhasználati szótár pedig úgy fogalmaz, hogy a de viszont használata gyakori a nyomatékosítás érdekében.   Hirdesse Nyíregyházán... A megyeháza homlokzatának egyik fülkéjében államalapító István királyunkra tekinthetünk. Szabolcs vezér társaságában a szentté avatott uralkodó ünnepélyes díszben áll, fején korona, jobbjában az országalmát tartja, míg balja a kardja markolatán nyugszik. Kallós Ede alkotása 1897 óta éke az épületnek. Büszkélkedhetünk még egy István királyt ábrázoló szoborral: a főiskola parkjában 2001-ben leplezték le Nagy Lajos Imre szobrászművész alkotását.   Újraéledő tanyavilág... Jól működik a tanyagondnoki szolgálat a Nyíregyházához tartozó bokortanyákban. Ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint Vadilku néni, Jolika néni és többek között Ágházi mama elismerő szavai, akik ott jártamkor megbecsüléssel és tisztelettel beszéltek a tanyagondnokaikról. Azokról az emberekről, akik ebédet visznek nekik a tanyára, bevásárolnak, tüzelőt aprítanak, és ha kell, még életet is mentenek, de ami a legfontosabb számukra, hogy mindennap van, aki megkérdezi tőlük: „Hogy tetszik lenni?”.
Alpár Ignác nyíregyházi... Ma a Korányi kertvárosban egy utca, a megyeháza épületében egy szobor, a színházban pedig egy dombormű őrzi annak a műépítésznek az emlékét, akinek legismertebb műve az 1896-os millenniumi kiállítás Vajda¬hunyad váraként ismert történelmi épületcsoportja a Városligetben.   Nyíregyháza volt a... Nyíregyháza – mint a Magyar Turizmus Zrt. kiemelt turisztikai partnere – díszvendégként mutatta be sokszínű turisztikai kínálatát Tusnádfürdőn, a jubileumi 25. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban. A rendezvény során Magyarország turisztikai kínálata hagyományosan külön sátorban kapott bemutatkozási lehetőséget 2014. július 24–27. között.   Kozma Péter az új... Július elején a miniszterelnök kinevezte a kormánymegbízottakat, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Kozma Pétert. A kinevezésekre azért volt szükség, mert a miniszterelnök négyéves mandátumának lejártával a korábbi vezetők megbízatása is megszűnt.
Ma Vilhelmina napja van.
Első kézből
130 éves a Nyíregyházi Tűzoltóság »
Május óta egy emléktábla hirdeti a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola és Gimnázium épületének Bethlen Gábor utcai falán, hogy „e helyen állt a nyíregyházi tűzoltóság laktanyája 1911–1958 között”.
A Raiffeisen a legnagyobb foglalkoztatók közé lépett »
Nyíregyháza legutóbbi közgyűlésén is napirenden volt a Raiffeisen Szolgáltató Központ működéséről szóló tájékoztató, ahol a képviselők elismerően szóltak a cég tevékenységéről. A beszámoló kapcsán volt vendége a Nyíregyházi Televízió Híregyháza műsorának Bosánszky Péter, az RB Szolgáltató Központ Kft. ügyvezetője.
Tanszercsomagot kapott valamennyi kisiskolás »
Tanszercsomagot kaptak a nyíregyházi alsó tagozatosok az önkormányzattól. A város képviselő-testülete a közelmúltban döntött arról, hogy a város kisiskolásai minden szeptemberben tanszertámogatásban részesüljenek.
Legfrissebb szám, olvassa online! »
Nyíregyházi Napló archívum »


 
Hírek
Városháza
Városinfo
Amennyiben kérdése, vagy észrevétele lenne üzenjen szerkesztőségünkbe!
Impresszum