Rendezvénynaptár
 
Programajánló

Első kézből

A Bencs Villa névadója... A Sóstói úti villasor egyik impozáns épülete a Bencs Villa. Az épület polgármester lakhelye volt egykor, hiszen itt élt családjával dr. Bencs Kálmán, a villa építtetője és névadója. A sorozat előző részében bemutatott Bencs László legkisebb fiáról van szó, aki 1918-ban lépett apja nyomdokaiba, amikor polgármesterré választották.   Nekem itthon, Nyíregyházán... Nyíregyháza biztosan új képviselőt választ vasárnap: dr. Kovács Ferenc úgy döntött, hogy a polgármesteri posztért indul újra ősszel, mert a kisebb parlamentben már csak főállású honatyák lesznek. A politikus szerint olyan képviselőre van szüksége a városnak, aki érdekérvényesítő képessége révén képes újabb beruházásokat, forrásokat hozni a városba.   Elkezdődött az elektromos... Az intézeti elektromos főelosztók fejlesztésével újabb állomáshoz érkeznek a Tömbkórház Projekthez kapcsolódó munkafolyamatok a Jósa András Oktatókórház területén. A csütörtöktől elkezdődő munkálatok során a transzformátorok és az elektromos szekrények cseréjét végzik el a szakemberek.
Épülnek a kerékpárutak... Április végére Nyíregyháza mind a 14 szakaszán elkészülnek a kerékpár- és gyalogutak a város közel 600 millió forintos fejlesztési programjának keretében. Az önkormányzat az önerőhöz is 37 milliót nyert egy pályázaton, így mindössze a beruházási költség nagyjából 1 százalékát kell saját erőből fizetni. Dr. Kovács Ferenc polgármester a napokban az építési munkák Rákóczi utcai szakaszán tájékozódott.   Bárány Frigyes Kiváló... Kiváló Művész kitüntetést vett át Bárány Frigyes, a Móricz Zsigmond Színház alapító tagja nemzeti ünnepünk alkalmából Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől.   Egy tér nélkül maradt... Inczédy György és a Hatzel-testvérek után Bencs László egy olyan újabb polgármestere városunknak, akinek nevét közterület viselte.
Húszéves a Napló... Húsz évvel ezelőtt, 1994 márciusában jelent meg először a Nyíregyházi Napló. Pontosabban annak első olyan száma, ami az akkori impresszum tanúsága szerint időszaki lapnak készült.   Nyíregyháza éke lesz az... Letették az Agóra program alapkövét, ezzel szimbolikusan is kezdetét vette a közel kétmilliárd forintos beruházás. A Váci Mihály Kulturális Központot január óta palánk veszi körül, belül pedig munkagépek dolgoznak. Ezzel elindult a régen várt Agóra Program, amelynek köszönhetően a város emblematikus épülete komoly alapja és infrastrukturális létesítménye lehet majd a város kulturális életének.   Kállay-Saunders Andrásnak... A Kállay család egyike a legrégebbi magyar nemesi családoknak. Mi, nyíregyháziak pedig büszkék lehetünk arra, hogy Kállay Miklós, egykori miniszterelnök 1887-ben Nyíregyházán látott napvilágot. Ráadásul az 59. Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi indulója, Kállay-Saunders András is az ősi nemesi Kállay család leszármazottja, és valószínűsíthető, hogy az énekes az egykori miniszterelnökkel rokonságban áll.
Nyíregyháza 1848 tavaszán... Az 1848. március 15-ei pesti forradalom híre nem egészen egy hét alatt érkezett el Nyíregyházára és a vármegye akkori székhelyére, Nagykállóba, ahol a március 21-ei közgyűlésen ismertették a Helytartótanács 16-án kelt levelét, melyben a rend és a béke fenntartásához szükséges intézkedések kiadására szólította fel a törvényhatóságot.   Nyíregyháza büszke lehet a... Korábban már hírül adtuk, hogy a közgyűlés elfogadta a város 2014-es költségvetését, melyben – csakúgy, mint tavaly első ízben – nincs működési hiány. Ugyanakkor az idén már adósság nélkül lehetett tervezni. Évtizedek óta nem készült ilyen költségvetés Nyíregyházán. Adósság, hitelfelvétel és működési hiány nélkül nemcsak működik, hanem fejlődik is önerejéből a város. A siker részleteiről, s az utóbbi időszak történéseiről kérdeztük dr. Kovács Ferenc polgármestert.   A civilek segítik az... Információs Partnerségi Napot tartottak a városházán. Nyíregyháza Megyei Jogú Város, a Kelet-Magyarországi Fiatalokért Alapítvány, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Információs Centrum és az Első Nyírségi Fejlesztési Társaság azért szervezte meg az eseményt, hogy a városban működő civil szervezetek tájékozódjanak lehetőségeikről. A tájékoztatón részt vettek azok az egyesületek és alapítványok képviselői, akik a Nemzeti Együttműködési Alap 2014-es nyertes pályázói voltak.
Ma Konrád napja van.
Első kézből
A Bencs Villa névadója »
A Sóstói úti villasor egyik impozáns épülete a Bencs Villa. Az épület polgármester lakhelye volt egykor, hiszen itt élt családjával dr. Bencs Kálmán, a villa építtetője és névadója. A sorozat előző részében bemutatott Bencs László legkisebb fiáról van szó, aki 1918-ban lépett apja nyomdokaiba, amikor polgármesterré választották.
Nekem itthon, Nyíregyházán van dolgom »
Nyíregyháza biztosan új képviselőt választ vasárnap: dr. Kovács Ferenc úgy döntött, hogy a polgármesteri posztért indul újra ősszel, mert a kisebb parlamentben már csak főállású honatyák lesznek. A politikus szerint olyan képviselőre van szüksége a városnak, aki érdekérvényesítő képessége révén képes újabb beruházásokat, forrásokat hozni a városba.
Elkezdődött az elektromos főelosztók fejlesztése »
Az intézeti elektromos főelosztók fejlesztésével újabb állomáshoz érkeznek a Tömbkórház Projekthez kapcsolódó munkafolyamatok a Jósa András Oktatókórház területén. A csütörtöktől elkezdődő munkálatok során a transzformátorok és az elektromos szekrények cseréjét végzik el a szakemberek.
Legfrissebb szám, olvassa online! »
Nyíregyházi Napló archívum »


 
Hírek
Városháza
Városinfo
Amennyiben kérdése, vagy észrevétele lenne üzenjen szerkesztőségünkbe!
Impresszum