tovább a nyiregyhaza.hu-ra
   
Rendezvénynaptár
 
Programajánló

Első kézből

Nyíregyházi az egyik... Szabó Gabriella, a két nyíregyházi McDonalds éttermet üzemeltető üzletasszony idén elnyerte a hálózat legrangosabb szakmai díját, a nemzetközi Golden Arch Awardot, amellyel az étteremlánc a világ legjobb franchise átvevőit ismeri el. A díjat az Orlandóban kétévente megrendezett nemzetközi kongresszus előtti gálaünnepségen, 15 ezer résztvevő előtt Don Thompson, a McDonalds elnök-vezérigazgatója adta át.   Megkezdődött a bérletek... Megkezdődött a bérletek árusítása a Móricz Zsigmond Színház 2014/15-ös évadjára. A teátrumban 14 premiert terveznek az új színházi évre, ebből 5 ősbemutató lesz.   A nemzet csalogánya Sóstón... Sóstó minden időben vonzotta és vonzza a felüdülni, kikapcsolódni és szórakozni vágyókat.
A kaktusz virága a... A Jamaicai trombitás, a Ma kedvem volna valakihez és más remek Nádas Gábor–Szenes Iván dal csendül fel egyebek mellett vasárnap 20 óra 30 perctől a Szabadtéri Színpadon A kaktusz virága című zenés komédiában, melyben olyan sztárok lépnek színre, mint Xantus Barbara, Hujber Ferenc és Schlanger András.   A szigligeti tábor -... Az idén is több ezer gyermek nyaralásához járul hozzá Nyíregyháza önkormányzata a támogatott napközis táborokban, valamint a Szigligeti Gyermeküdülőben. A NYÍRVV Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévő szigligeti táborban, 11 turnusban mintegy ezer iskolás nyaralhat június közepétől. Arról, hogy milyen is valójában a tábor, egy résztvevő fiatal beszámolóját olvashatják.   Ragyogj cserkészliliom!... Száz évvel ezelőtt bontotta ki zászlaját Szabolcs vármegye és Nyíregyháza legelső cserkészcsapata. A 88. sz. Szabolcs cserkészcsapatnak az Evangélikus Főgimnázium adott otthont, alapítói a gimnázium tanárai voltak: dr. Leffler Béla, dr. Schárbert Ármin és Varga József.
Pintér Tibor áll a kör... Chopperek, tűzijáték, kivetítő, a magasban hatalmas karikához rögzített szereplő… Nem mindennapi látványelemekben és persze fülnek valókban gyönyörködhetnek mindazok, akik hétfőn 20 óra 30 perctől a Szabadtéri Színpadon megtekintik A kör című Edda musicalt a Sziget Színház előadásában.   Nyíregyházi delegáció... Dr. Kovács Ferenc polgármester vezetésével, delegáció látogatott Iserlohnba, Nyíregyháza német testvérvárosába. A látogatás apropója a 25. éves jubileumi testvérvárosi évforduló volt.   Huszár emlékek nyomában... A huszárok a legmagyarabb fegyvernem képviselői voltak. Az ő emléküket őrzi 1997 óta az Országzászló téren a Magyar huszár szobra, Györfi Sándor szobrászművész alkotása. A szobrot a Magyar Huszár Alapítvány állította közadakozásból.
A kölcseys Zita Janza... Tizenkét éve annak, hogy Prescsák Zita a Kölcsey gimnáziumban abszolválta középiskolai tanulmányait, s ma már egyre több darabban tűnik fel az Operettszínház színpadán. Az utóbbi időben az egyik legjobb hangú magyar énekesnővel, Janza Katával lekettőzve játszik a Rómeó és Júliában, valamint az Elfújta a szélben.   A látogatók és a szakma is... Bár még csak a napokban ért véget az iskola, sokan úgy gondolják, hogy innen számolható a turistaszezon. A Nyíregyházi Állatpark viszont már egy erős tavasszal kezdett, hála a jó időnek. Három éve nem volt ilyen szép tavasz, ami kicsalta volna a vendégeket a parkba. Az állatpark igazi szezonnyitója mindig a tavaszi ünnepkör, amikor tízezrek látogatnak ide.   Nyíregyháza lett a fő... A két tavaszi (az országgyűlési és európai parlamenti), a FIDESZ-KDNP pártszövetség fölényes győzelmével végződő választást követően már gőzerővel folyik a munka az Országházban, s az új miniszterek is letették az esküt a harmadik Orbán-kormányban. A csökkentett létszámú parlamentben jó néhány új szereplő is mandátumot szerzett, például a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 1. számú (teljes egészében nyíregyházi) választókerület fideszes győztese, Petneházy Attila.
Ma Kinga, Kincso napja van.
Első kézből
Nyíregyházi az egyik legjobb McDonalds »
Szabó Gabriella, a két nyíregyházi McDonalds éttermet üzemeltető üzletasszony idén elnyerte a hálózat legrangosabb szakmai díját, a nemzetközi Golden Arch Awardot, amellyel az étteremlánc a világ legjobb franchise átvevőit ismeri el. A díjat az Orlandóban kétévente megrendezett nemzetközi kongresszus előtti gálaünnepségen, 15 ezer résztvevő előtt Don Thompson, a McDonalds elnök-vezérigazgatója adta át.
Megkezdődött a bérletek árusítása »
Megkezdődött a bérletek árusítása a Móricz Zsigmond Színház 2014/15-ös évadjára. A teátrumban 14 premiert terveznek az új színházi évre, ebből 5 ősbemutató lesz.
A nemzet csalogánya Sóstón »
Sóstó minden időben vonzotta és vonzza a felüdülni, kikapcsolódni és szórakozni vágyókat.
Legfrissebb szám, olvassa online! »
Nyíregyházi Napló archívum »


 
Hírek
Városháza
Városinfo
Amennyiben kérdése, vagy észrevétele lenne üzenjen szerkesztőségünkbe!
Impresszum