Bemutatkozott a Vörös Postakocsi


2017.03.16.


A Városi Galériában mutatták be a Vörös Postakocsi irodalmi, művészeti, kritikai folyóirat új lapszámát. Az eseményen a kiadvány szerkesztői olvastak fel szövegeikből, a jazzes hangulatról az Artézis Trió gondoskodott.


„Az úgynevezett halál kávéház a végességgel, haldoklással és halállal kapcsolatos kérdésekre specializálódott filozófiai kávéházként fogható fel.”

Karap Zoltán esztéta, zenész és novellista olvasott fel először szövegéből részleteket. Ezt abból a friss Vörös Postakocsi gyűjteményből tette, melyben olyan szerzők munkái szerepelnek, akik 2016-ban már publikáltak írásokat a folyóirat online felületén.

 

SZAKMAI PRESZTÍZS

 

A folyóirat egyik szerkesztője, Kürti László azt nyilatkozta, rendkívül jó szerzőik vannak. Az eseményen kifejtette, hogy nem csak az a fontos számukra, hogy a szakma legjobbjaitól hozzanak írásokat, hanem az is, hogy olyan pályakezdőket tudjanak bemutatni, akár legelső közlésükben is segíteni őket, ami alapján nem csak printben, hanem online is láthatóvá válnak. A költő azt is kiemelte, hogy a Vörös Postakocsi nagy szakmai presztízzsel is rendelkezik, évről évre az év eleji antológiákba is válogatnak be innen verseket.

 

A PRINT SZÉP OLDALA

 

A folyóirat idén lett tízéves. A válogatás megjelenése ennek a jubileumnak ünnepléseként is felfogható, amit a város önkormányzata is támogatott. A rendezvényen Nyíregyháza alpolgármestere, dr. Ulrich Attila is köszöntőt mondott, aki úgy látja, jó az az út, melyen a szerkesztők haladnak. Fontosnak tartja, hogy közelebb hozzák az irodalmat a mai eberekhez, kicsit kimozdítva őket így az okostelefonok világából.

 

FIATALOK PÁLYÁZATA

 

A folyóirat főszerkesztője, Kulin Borbála nem csak a válogatás változatos összetételéről beszélt, hanem jövőbeli terveikről is. Szeretné még jobban bevonni Nyíregyháza fiatalságát egy tehetséggondozó program segítségével. Ez a kezdeményezés várhatóan tavasz folyamán fog megjelenni a Vörös Postakocsi hivatalos weboldalán. A nagy érdeklődést látva a főszerkesztő és író azt is hangsúlyozta, hogy a nyomtatott lapszámnak még mindig nagy jelentősége van az olvasók körében.

« vissza

TOP24
Legfrissebb hírek videóval
Programajánló
Városi cégeink


További hírek ebben a kategóriában

Kitüntetést kapott Vavrinecz András népzenész

Martin György-díjban részesült Vavrinecz András, a Nyíregyházi Egyetem művésztanára.

A Szent Atanáz Főiskola könyvtára értékeit mutatták be

Az érdeklődők az intézmény régi kézirat- és nyomtatványgyűjteményével ismerkedhettek meg.

Érdemes Művész lett dr. Bubnó Tamás

A művész a nyíregyházi Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola docense.

Liszt Ferenc-díjas lett Szabó Soma!

A Nyíregyházi Cantemus Kórus művészeti vezetője, karnagya a Vigadóban vette át a kitüntetést.

Bal József mesés lovagi tornát rendez

Janik László bábjátéknak íródott Sárkányölő Krisztián című mesejátéka alapján készül az előadás.

Táncverseny a Művészetiben

A megmérettetésnek számos nyertese lett, két Universitas gyűrűt is kiosztottak.

Ezt olvasta már?
X
Hitről és világról Csaba testvérrel
Teltház fogadta pénteken a Nyíregyházára látogató Böjte Csaba atyát.
Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Impresszum Írjon nekünk
© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!